I mars og april 2017 kommer Cinemateket til å ha en omfattende serie viet den nederlandske regissøren Paul Verhoeven. Dette er første gang Verhoeven blir presentert i en slik skala i Norge og vi er veldig stolte over at det skjer her på Cinemateket.

Vi har over flere år nå fordypet oss i Verhoevens filmer og mener at det er på tide å virkelig anerkjenne hans kvaliteter som regissør og peke på det Verhoeven-stempelet som preger hans filmografi, uavhengig av sjanger eller plot eller periode. Samtidig som vi jobbet med filmene han laget frem til og med Zwartboek i 2006, gikk Verhoeven endelig i gang med en ny spillefilm, Elle, med Isabelle Huppert i hovedrollen. Denne har gjort at Verhoevens navn nok en gang er blant de mest omtalte, men i motsetning til tidligere uten kontroversen som stort sett alltid har fulgt hans andre verk. «Paul Verhoeven er en helt» skriver den nederlandske regissøren Martin Koolhoven om sitt forbilde i den splitternye biografien om Verhoeven «Een filmersleven» av Rob van Scheers. Vi er helt enige med Martin, og vil vise hvorfor gjennom en rekke filmvisninger, arrangementer og også en blogg. Vi har så mye på hjertet, det er så mye spennende å fortelle om Verhoevens filmer. Og vi vet at det er mange der ute som også er entusiastiske. Vi håper vi kan møtes til dialog både på visningene, og her.

Du kan sende en mail til oss på cinemateket@nfi.no dersom du kunne tenke deg å bidra med innlegg om Verhoeven eller om enkeltfilmer.

 

Advertisements