Inspirert av blant andre den britiske tv-serien Ivanhoe, tok det nederlandske tv-selskapet NTS i 1967 intitiativet til en nederlandsk middelalderserie for barn. Med manus av Gerard Soeteman og med Verhoeven som regissør, ble tolv episoder produsert i 1968. Serien hadde premiere høsten  1969, og ble en sensasjon! Både barna, men også deres foreldre og andre voksenpersoner, ble hektet på den spennende og underholdende historien om adelige Floris van Rosemondt og hans opplevelser. Det var den ennå ukjente Rutger Hauer som ble plukket ut til å spille rollen som seriens hovedperson, etter sigende fordi han var kjekk, kunne fekte og var god til å ri.

Floris 2

Serien ble ikke bare starten på Verhoevens regikarriere, den innledet også det viktige samarbeidet mellom ham, Soeteman og Hans Kemna (casting) og ikke minst Rutger Hauer, som spiller i Turkish Delight, Keetje Tippel, Krigshelten, Spetters og Ild og Blod, og som har blitt beskrevet som Verhoevens alter ego.

Til tross for en voldsom budsjettsprekk og utfordringene forbundet med at Floris var et stykke nybrotsarbeid, ser Verhoeven tilbake på produksjonen med kjærlighet.

Vil du vite mer om Floris? Sjekk ut denne dokumentaren om serien:

Wat een drama

Wat een drama (del 2)

Advertisements